2015/03/27

KITCHEN CHRONICLES - MÁRVÁNY MUFFINOK

          Nemrég, a MASNI blogot böngészve bukkantam rá erre a csupa-csoki, csoda muffin receptre a Meyer in the kitchen rovat 3. részében. Ugyan, nem diétás, viszont iszonyatosan finom, ez a kis idő alatt már számtalanszor elkészítettem; talán ez a legkönnyebben kezelhető recept, amit eddig próbáltam, így nem csoda a nagy rajongás. A receptet és az instrukciókat ITT találjátok; én annyit variáltam rajta, hogy  hozzáadtam egy narancs reszelt héját - teljesen megbolondította a tésztát, igazi ízélményt adott!
       A márványminta is saját kreálmány: a tészta egyik részébe kevertem csak kakaóport, majd a muffin forma egyik felébe - egyidejűleg csöpögtettem mindkét tésztából, majd egy fogpiszkálóval egymásba-húzogattam a két színt- így nem csak finom, de látványos is lett!






2015/03/20

CSODÁLATOS DETOX -VíZ

                 Szinte még a csapból is a napi, minimum két liter folyadék fontossága folyik. Nem hiába, ugyanis számos pozitív hatása van a szervezetre, viszont valljuk be, a víz önmagában nem túl izgalmas az x. elfogyasztott pohár után. Viszont ha feldobjuk néhány citromkarikával, esetleg citromlével, egyből fel lehet turbózni a hatását, ráadásul egy kis ízt is adunk neki. 


Tipp : már egy csepp ételszinezék csodás színt kölcsönöz



2015/03/02

KITCHEN CHRONICLES - ZABPALACSINTA

          Mostanában megnövekedett a kitchen chronicles témájú bejegyzések száma a blogon, remélem nem bánjátok? A clean eating ismét szerves részeit képezi az életemnek, szinte mindennap tanulok valami új praktikát, új recepteket fedezek fel, így nem ígérem, hogy ezentúl kevesebb hasonló jellegű írás lesz. A múltkori protein palacsinta sikerén felbuzdulva úgy döntöttem kísérletezgetek egy kicsit zabliszttel is, hátha sikerül összehajtható állagút kotyvasztani, mivel a proteines változat inkább az amerikai palacsintára hajazott, tehát nem lehet összehajtogatni. Az receptet barátnőm találta a nosalty oldalán, ajánlom, hogy a vizet a legvégén adagoljátok- folyamatosan (sajnos az én tésztám túl híg lett, így jött egy 10 perces szenvedés, mire kikísérleteztük, hogy mit is adhatnánk még hozzá, hogy süthető legyen..). 
            A töltelék összetevőjén is változtattam egy kicsit -vaníliás fehérjepor hiányában- a túrót pár szem mazsolával, citromreszelékkel és szőlőcukorral édesítettem.